marți, 7 decembrie 2010

TREPTELE TREZIRII SPIRITUALE

sursa:...fii constient

In viata interioara, spirituala nu exista stagnare.
Exista conectare, crestere si sens (bucuria de a  trai) sau izolare, involutie si suferinta. Miscarea noastra pe aceste directii poate fi urmarita functie de cateva repere care voi incerca sa le surprind, impartind o in 7 trepte (etape) cu fenomenele specifice fiecareia.
Dincolo de fluctuatiile absolut firesti in parcurgerea acestor trepte, important este trendul pe termen mediu, nu fluctuatiile pe termen scurt. In sensul in care,   putem reveni pe o treapta inferioara pentru a patrunde mai bine aspecte care acum sunt mai accesibile  decat cand am depasit pentru prima data o treapta.
Spre exemplu: chiar daca am asimilat si consolidat strari de prezenta … pot traversa situati in care nu pot iesi dintr-o neliniste … pentru ca trebuie sa inteleg ceva important despre mine care a ramas nerezolvat. Nelinistea este indicatorul unui mecanism inconstient care te distruge si prin care ti se solicita imlicarea si atentia. Dar cu noile resurse de care dispun, acumulate  pe treptele superioare, pot intra mai profound in fenomenele fiintei pentru a gasi cauza. Iar cauzele, veti descoperi ca sunt de cele mai multe ori, ganduri, convingerii … care sponsorizeaza (gandurile dinaintea primului gand) atat de adanc patrunse in interior incat nu mai sunt vizibile decat cand am acumulat o semnificativa  putere interioara.

Treptele Trezirii:

1 . Intuitia ca tot peisajul interior al fiintei (SME) este consecinta unei abordari gresite a vietii.

Adica toate gandurile de care ne este rusine ,
conflictele interioare interminabile,
indoielile generalizate ,
lipsa de incredere in sine ,
emotiile distructive sau exagerate,
starea de neliniste sau panica,
sunt simptome ale bolii .. NU sunt boala insasi.
Aici constatam ca tot efortul de a elimina fenomenele de mai sus nu au facut decat sa le amplifice pina la cote insuportabile.   Astfel ajungi sa stii ca este inutil sa te concentrezi pe simptome si ca trebuie gasita cauza  care le produce.
Aceasta constientizare duce automat la o detasare rationala fata de SME.
Intelegem rational ca solutia nu este in mental si chiar daca nu putem controla inca nimic in acest spatiu, facem un pas salvator prin aceea ca  nu  mai alimentam traficul mental cautind adevarul , solutia in speculatii geniale . Suferinta nu scade dar este foarte importanta intelegerea ca am fost pe o pista gresita. Ori asta inseamana foarte mult. In mod evident … motorul SME este inca functional,    fiind bine alimentat in anii de inconstienta. Dar deja consuma din rezerve.

2. Intelegem  clar ca dramatismul interior, traficul neintrerupt de ganduri ne epuizeaza facand improbabila gasirea  solutiei. Ca urmare al doilea pas important este intelegerea ca trebuie redusa tensiunea interioara cu orice pret.

Detasarea rationala permite observarea gandurilor si emotiilor care populeaza SME..
Mergand pe fir descoperi  
presiuni enorme create de vinovatii
ca esti neindurator cu tine si cu ceilalti judecindu-i pe toti pentru nefericirea ta sau numai pentru senzatia superioritatii,
ca-ti reprimi impulsuri sexuale sau de impulsuri exprimare firesti, sub justificarea unor valori morale create de niste frustrati nefericiti,
ca iti ascunzi slabiciunile in spatele moralitatii…
ca te temi de viitor si de oameni, de cele mai multe ori nejustificat,  
ca te compari permanent cu ceilalti,
ca te consideri nedemn, pacatos, urmare a gandurilor de care iti este rusine…
ca te desconsideri sau esti nemultumit de tot ce faci pentru ca te raportezi la o perfectiune absurda
ca nu-ti urmezi convingeriele si abandonezi toate implulsurile sinelui tau sub pretextul inutilitatii lor.
Ori toate acestea iti reflecta atitudinea fata de propria fiinta.
Miza obtinerii linistii interioare  este enorma .. deoarece … tensiunile prelungite duc la modificari fiziologice .. care odata instalate lasa fiinta intr-un chin insuportabil … care degenereaza in cele din urma in gesturi extreme de o rautate criminala. Astfel platim cu totii dezinteresul nostru fata de tot ce ne inconjoara.

3. Atentia iti descopera atitudinea fata de propria fiinta, iar solutiile sunt evidente.  

Intelegi ca viata trebuie pretuita si protejata pentru a putea obtine pacea care o cauti.

Si astfel incetezi sa-ti mai  vezi fiinta ca “ceva”  imperfect si jalnic de care esti permanent nemultumit si incepi sa o tratezi in consecinta.

Astfel iei presiunea de pe tine…
Iertandu-te pentru limitele tale, greselile si nestiinta ta ,
iti tratezi interiorul cu ingaduinta,
nu mai lupti impotriva gandurilor intunecate livrate automat de SME
Iti urmaresti fiinta si o lasi sa si exprime nemultumirile, interesele, convingerile intr-un mod firesc sanatos.
Te deschizi catre oameni si viata.
Practic inveti astfel sa respecti existenta incepind cu propria fiinta pe care ai abuzat-o  in inconstienta in care ai trait.  Foarte important de inteles este ca aceasta mutilare,  este specialitatea SME care segmenteaza permanent universul interior pt a crea confuzie si conflicte generalizate.

4. Imediat ce ai adus in peisajul interior acceptarea, iertarea, ingaduinta, deschiderea ,   mediul interior se schimba dramatic fiind populat de tot mai multe momente de liniste, pace, incredere, bucurie. Ori acest peisaj aduce destul de repede recunostinta si increderea in Existenta , Viata , Dumnezeu, Dragoste.

5. Recunostinta si increderea dobindita … aduc vitalitate si claritate interioara care inevitabil produc primele revelatii ale unei noi dimensiuni a fiintei, cea a sinelui cu campul de viata .

De asemenea apar primele perceptii ale unei prezente coplesitoare care te invaluie cu o pace si iubire infinita. Din acest punct in care am devenit constienti de esenta vie a naturii noastre si a universului in care traim  .. intuim si incepem sa intelegem cine suntem …si putem percepe  toate emotiile si gandurile negative sau nu,   …  ca exact ceea ce sunt, adica numai niste fenomene exterioare automate. De aici, nevalidarea emotionala a gandurilor devine tot mai accesibila. Si fiecare nevalidare inseamana resurse neirosite. Cand poti privi complet detasat gandurile si emotiile fara sa le validezi una prin cealalta inseamna ca deja vezi caracterul lor periferic si exterior sinelui.
Toate gandurile noastre sunt atrase din exteriorul nostru functie de starea SME.

6. Pe masura ce ni se dezvaluie tot mai profund dimensiunea sinelui ajungem in cele din urma sa raminem centrati in aceasta dimensiune perioade lungi.

Iar ceea ce intrerupe aceste stari , sunt momente deosebit de importante,   pentru ca ascund in spate conditionari si mecanisme perfide cu cauze adanc ascunse in straturile putin accesibile ale fiintei.

7. Aceasta centrare … permite observarea unor mecanisme extrem de subtile specifice SME … care odata observate devin inoperante. Iar pe masura ce blochezi aceste mecanisme … Dumnezeu se dezvaluie in intreaga lui frumusete si caldura  si-ti releva fiinta de lumina care esti. Practic cand tragi perdeaua SME de pe ochi descoperi divinul din intreaga existenta.  Devine evidenta perfectiunea existentei , prezenta generalizata a lui Dumnezeu in tot ce exista ,dragostea lui pentru noi, caracterul etern al al sinelui nostru, si legatura indestructibila intre tot ce exista.

Evolutia presupune cresteri si reveniri successive pana constientizam toate aspectele legate de fiecare etapa. Evolutia este o poveste despre curaj, speranta, atentie, recunostinta si incredere.
Aceste trepte ale constientei contin in sine aspecte practice deosebit de importante
1 detasarea rationala de SME, acceptarea suferintei si a limitarilor si automat nealimentarea tensiunilor interioare prin alte cautari.
2 acceptarea faptului ca nu poti evita suferinta peste noapte mai ales daca ai trait timp indelungat in stari interioare conflictuale
3 detasarea de entuziasm si dezamagiri (transcederea polaritatilor) ca urmare a intelegerii ca fericirea este natura esentei fiintei nu consecinta vreunui complex favorabil exterior.
3 observarea cauzalitatii interioare … atitudine – raspuns mental emotional – confort sau inconfort
4 practica acceptarii si iertarii urmare a compasiunii si iubirii pt propria fiinta si pentru cei din jur
5 cultivarea recunostientei pentru lucrurile importante din viata noastra, pentru inceput , si pentru tot ce ti se intimpla si traiesti in cele din urma
6 cultivarea exprimarii congruente cu cele mai intime dorinte sau interese dar degrevate de presiunea oricaror asteptari.
7 Observarea detasata a SME nevalidand emotional gandurile sau invalidand emotiile prin lipsa de reactie a gandurilor.
Toate aceste atidudini ne scot incet si sigur din sclavia  SME si ne releva spatiul existential SE al vietii in care suntem aici si acum cu totii una .
Dincolo de acestea avem la indemina un instrument incredibil de eficient si accesibil in cautarea noastra   care ne armonizeaza instantaneu cu esenta existentei indiferent de stadiul in care ne aflam. Este vorba de IMAGINATIE.
Cand ne imaginam adevarul  sau situatii in care identificarea cu SME nu poate exista …  ne conectam la existenta constient … iar acest lucru face posibil de identificat spatiul existential cu sinele si energia vietii.
Pentru a intelege cum functioneaza imaginatia in spiritualitate ….. IMAGINATI-VA …. Ca sunteti orbi intr-o camera in care trebuie sa traiti. In  momentul in care un om care vede, a fost in camera si va spune unde este mobilierul amplasat … daca va imaginati acea amplasare veti putea locui in ea confortabil pentru ca veti evita ciocnirile dureroase cu toate obiectele din camera. Nefiind intr-un stress permanent locuind in camera, in timp descoperiti cum sa va recapatati vederea.
In acelas fel cand ne imaginam realitatea (accesibila cu adevarat numai incepind cu treapta 5)… ne armonizam cu existenta imediat si pe cale de consecinta nu ne mai lovim. Astfel putem sa ne imaginam ca Dumnezeu este in tot ce este,  ca suntem eterni, ca suntem fiinte de lumina si vom vedea cum totul se armonizeaza in noi si in relatiile noastre. Speculantii blocati in SME vor gasi o gramada de explicatii penibile pentru acest fapt. Dar ceea ce le face irelevante  este ca … imaginindu-ti adevarul te conectezi si te alimentezi de la existenta … ori asta inseamna putere, stabilitate care aduce confort … si in cele din urma  recapatarea vederii . Si astfel ajungi sa-l vezi pe Dumnezeu, iubirea lui, lumina fiintelor, eternitatea si infinitul. Eu L-am vazut si sunt pe cale s-o fac din nou . Si va pot spune ca oricat de avizat ai fi … Dumnezeu te va coplesi. Si-ti va fi clar ca nimic … dar absolut nimic nu poate exista in afara Lui.
Si inchei cu cateva chei de acces in Spatiul Existential  care mi au fost de mare folos si in cele mai dificile momente. Daca nu faceti greseala sa le subestimati din cauza simplitatii lor va garantez perceptii revelatoare si racoritoare.  Nu functioneaza intoadeauna pe treptele 1 si 2 … . Dar pentru orice moment una merge mai bine decat alta.
Aceste chei ( ancore ale realitatii ) pot fi incadrate in 4 mari categorii.
-  cele care te scot din identificarea cu forma (materie, ego, SME)
-  cele care te scot dintr un cerc vicios mental si te racordeaza la realitatea imediata
-  cele care te identifica cu sinele prin asumarea senzatiilor care le incearca
Iata despre ce este vorba:

1. Imagimeaza-ti ca esti singur pe intreaga planeta si va disparea ocazia ca egoul sa se raporteze la ceva. Va sucomba instantaneu lasind fiinta libera.

2. Priveste viata prin ochii unui caine sau rinocer aflat intr -o stare de liniste. Vei simti imediat ca nu este nevoie de cunoastere , abilitati spirituale pentru a obtine liniatea. Este accesibila oricand aici si acum.

3. Renunta la alerta catre viitorul imediat. Pastreaza in minte ca traiesti ultima secunda si asta va pulveriza iluzia timpului schimbind total perceptia

4. Imagineaza-ti ca nu ai existat niciodata, ca nu te cunoaste si ca nu te-a cunoscut absolut nimeni.

5. Vizualizeaza faptul ca gandurile sunt un camp exterior tie, ca ele exista intr-o baza de date imensa departe de fiinta ta. Asa si este. Conflictele interioare SME sunt antena pentru ganduri. Constientizarea caracterului lor exterior fiintel ajuta enorm la ruperea identificarii cu ele.

6. Vizualizeaza-ti sinele continind corpul fizic. Sinele tau imbraca si tine corpul fizic in viata. Sinele este viata corpului tau, respiratia lui.

7. Constientizeaza ca Nimic din exterior nu te poate face fericit la nivel profund , fericirea ii consecinta conectarii la energia vieti. Lucrurile exterioare nu te vor conecta.

8. Vizualizeaza faptul ca anumite locuri vor exista mult dincolo de existenta ta fizica.

9. Nu lasa nici urma de negativitate sa-ti atinga fiinta de lumina oricat de justificat ti s-ar parea. Renunta la orice speculatie orice analiza orice gand care are si cea mai mica nuanta negativa indiferent de cat de util sau justificat var parea demersul.Urmariti impactul energetic in fiinta voastra iar daca pacea nu este raspunsul in voi abandonati fara ezitare.

10. Nu fugi de tristetea nefericirii tale. Traieste o cu pace si acceptare. Tristetea este senzatia cea mai puternica a sinelui in starile de inconstienta.

11. Priveste-l pe Dumnezeu in TOT ce vezi si trateaza totul ca atare. Mai ales acolo unde crezi ca-i imposibil sa fie.

12. Bucura-te de neliniste si frica pentru ca din ele va aparea pacea si iubirea.

Raul este consecinta conflictului cu propria fiinta care se revarsa in exterior.
Si dispare cand traiesti in armonie cu ea.

Daca ti-a placut articolul vino pe Forumul FiiConstient.ro de dezvoltare spirituala pentru a dezbate mai multe teme care au la baza spiritualitatea.

CRISTI
                   
              
        

Un comentariu:

Anonim spunea...

MI-A PLAUT ARTICOLU

pineal gland activation

iubirea

iubirea

imbratisare

imbratisare

Unu

Unu

Unu

Unu

Unu

Unu

merkaba

merkaba

Esenta

Esenta